Olaf Wielders Schildersbedrijf

Het gaat wat ver om kleur in uw interieur dagelijks af te stemmen op bijvoorbeeld uw gemoedstoestand of de wisseling van de seizoenen.technisch gezien zou het echter kunnen - de zijn immers tienduizenden kleurvariaties mogelijk!bovendien kunt u met verf verassende resultaten creëren in relatief korte tijd en is de oude kleur in mum van tijd weer hersteld wanneer het resultaat onverhoopt mocht tegenvallen.vertrouw dus op uw gevoel en durf te experimenteren met nieuwe kleuren,speciale verven of kleuraccenten.

ELKE KLEUR ZIJN EIGEN KARAKTER,

GEEL:
Stimulerend,vrolijk en communicatief,doet denken aan de zon.een ruimte licht op met geel.fellere geeltinten hebben een positieve invloed op maag,galblaas en lever,maar zijn minder geschikt voor kinderkamers:onderzoek heeft uitgewezen dat baby’s hierin vaker huilen.Bijzonder geschikt voor kamers met weinig zon of waarin een stimulerende, vrolijke sfeer gewenst is{bijvoorbeeld de werkkamer of de eetkamer.}

GEELGROEN:|
Vriendelijk, vrolijk en natuurlijk.lichte tinten maken de kamer optisch gezien breder,terwijl donkere tinten de kamer lijken te versmallen.geschikt voor alle kamers waarin een vriendelijke,gezellige sfeer gewenst is.

GROEN;
Rustgevend, evenwichtig en ontspannend;doet denken aan de natuur.creëer geen specifiek optisch effect,maar oefent een positieve invloed uit op hartvaten en bloedsomloop.geschikt voor alle ruimtes waarin u wilt uitrusten{slaapkamers of ontspanning en concentratie zoekt werkkamer}.werkt ook rustgevend in kamers die sterk aan lawaai blootstaan.

BLAUWGROEN:

Rustgevend,sterkend,koel.werkt verkleinend,maar geeft sfeer aan alle ruimtes die een neutraal kleuraccent kunnen gebruiken {bijvoorbeeld representatieve ruimtes.}

BLAUW;
Kalmerend,fris,elegant en rustgevend.werkt vergrotend in een afgesloten ruimte.intense blauwtinten hebben een positief effect op het hele hooft {bewustzijn,concentraties,rust}.doordat blauw de communicatie bevordert,is het een ideale kleur voor conferentiecentra.maar ook in de kamers die reinheid en hygiene moeten uitdragen{keuken,badkamer,toilet}komt deze kleur tot zijn recht.

INDIGO:
Rustgevend,serieus,gedistingeerd.werkt de indruk op van diepte en heeft een verkleinede werking.geschikt voor alle kamers waarin u rust en concentratie zoekt {bijvoorbeeld de slaapkamer of werkkamer}.

BLAUWVIOLET:
Serieus,plechtig.heeft een verkleinend effect en is met name geschikt voor een opvallende.elegante ruimte of luxueuze inrichting{zoals een ontvangstruimte of feest zaal}.

ROODVIOLET:
Extravagant,dubbelzinnig,mysterieus.lichttinten maken de kamer optisch gezien ruimer,terwijl donkere tinten de kamer lijken te verkleinen.en hoe meer meisjesachtig de uitstraling.geschikt voor kamers waarin een meer vrouwelijke uitstraling gewenst is {bijvoorbeeld een muziekkamer of meisjes kamer}.

PURPERROOD:
Creëert eenzelfde effect als roodviolet,maar is iets neutraler en daardoor makkelijk toe te passen,geschikt voor alle kamers waar in een meer vrouwelijke uitstraling gewenst is{bijvoorbeeld een muziekkamer of meisjeskamer}.

FELROOD:
Dynamisch,activerend,agressief,de kleur komt op je af en kan daardoor een benauwend,bedrukkend gevoel opwekken.felle roodtinten hebben een positief lichamelijk effect op geslachtsorganen en benen,maar zijn minder geschikt voor de kinderkamer {kan hyperactief maken}.bijzonder geschikt voor grote kamers die weinig muuroppervlak hebben [bijvoorbeeld een feestzaal}

ORANJEROOD EN GEELROOD:
Stimulerend,activerend,eetlustopwekkend en agressief.heeft optisch gezien een verkleinde werking en geeft daardoor een intieme sfeer aan grote eetkamers en feest ruimtes.

WIT:
Licht, helder.werkt vergrotend,vooral in combinatie met meer felle kleuren.geschikt voor alle kamers die geen bepaalde sfeer op dienen te roepen.

GRIJS:
Passief,neutraal,evenwichtig.neutrale kleur zonder optische effecten voor ruimtes die geen speciale sfeer behoeven.

ZWART:
Zakelijk,serieus,zwaar.werkt sterk verkleinend in een ruimte.ook geschikt als tegenhanger in kamers waarin veel kleurige accessoires worden toegepast.